Progressieve bureaus van Nederland 2020, categorie: Product design

Het gaat goed!

Steeds meer creatieve bureaus rechten hun rug en spreken hardop uit dat ze geen genoegen nemen met de wereld zoals die nu werkt. Zij kiezen ervoor hun skills inzetten om onze samenleving en ons gedrag duurzamer en socialer te maken: de vooruitgang.

De markt is nu nog klein, de opdrachtgevers vaak ook, en de opdrachten ook, maar alles wijst erop dat de vraag de komende jaren exponentieel zal toenemen. Good vibes dus ?

We moeten er natuurlijk voor zorgen dat opdrachtgevers én talent heel makkelijk hun weg te vinden naar deze duurzame bureaus. Daarom deze lijst van progressieve bureaus in Nederland anno 2020.

De lijst bestaat uit 6 categorieën:

  1. Digital
  2. Branding & communicatie
  3. Strategische innovatie
  4. Product design (deze lijst)
  5. Systems change
  6. Freelance collectieven

Op deze pagina: de categorie Product design.

____

Elke ontwerper weet: Het design bepaalt het gebruik. Maar zeker bij industrieel ontwerp komt daar nog veel meer bij kijken. Materiaalherkomst, circulariteit, repareerbaarheid. Deze bureaus weten beter dan wie ook hoe je producten zó ontwerpt dat ze een positieve impact maken voor, tijdens, en na gebruik.

Waarmakers

Waarmakers beschrijft haar designs als ‘manifestaties van een geloof dat alles kan worden herontworpen voor een duurzamere toekomst’. Ze vinden dat elk design onze conventies op de proef zou moeten stellen, en een stap moeten zijn in de goede richting.’ Klinkt goed, toch 🙂

Cases

Meer weten:

____

Een *nogal* korte lijst – dat kan niet kloppen! Dus: Ontbreekt er een bureau op deze lijst? Let me know!

Lees verder over bureaus in de categorieën Digital, Branding & communicatie, Strategische innovatie, Systems change, en Freelance collectieven.

Index

About