Progressieve bureaus van Nederland 2020, categorie: Digital

Het gaat goed!

Steeds meer creatieve bureaus rechten hun rug en spreken hardop uit dat ze geen genoegen nemen met de wereld zoals die nu werkt. Zij kiezen ervoor hun skills inzetten om onze samenleving en ons gedrag duurzamer en socialer te maken: de vooruitgang.

De markt is nu nog klein, de opdrachtgevers vaak ook, en de opdrachten ook, maar alles wijst erop dat de vraag de komende jaren exponentieel zal toenemen. Good vibes dus ?

We moeten er natuurlijk voor zorgen dat opdrachtgevers én talent heel makkelijk hun weg te vinden naar deze duurzame bureaus. Hoog tijd daarom voor een overzicht van progressieve bureaus in Nederland anno 2020.

De lijst bestaat uit 6 categorieën:

  1. Digital (deze lijst)
  2. Branding & communicatie
  3. Strategische innovatie
  4. Product design
  5. Systems change
  6. Freelance collectieven

Op deze pagina: de categorie Digital.

____

Digital agencies, internetbureaus helpen bedrijven met het ontwikkelen van websites, apps, social media strategieën en andere vormen van digitale marketing. Ze weten hoe de digitale wereld zich ontwikkelt, identificeren waar en hoe jouw bedrijf waarde kan toevoegen, en zullen die digitale producten en diensten vervolgens met veel toewijding voor ontwerpen en bouwen. En passent maken ze ook je bedrijf meer klantgericht.

Greenberry

Complex vraagstuk? Kom maar op. Greenberry brengt strategie en design samen om digitale oplossingen te ontwerpen waar iedereen een beetje beter van wordt.

Services: Research, strategie, identity, content, design, bouw

Cases:

Meer weten:

Unc inc

Het leven draait om meer dan geld alleen, vindt Unc Inc. Met creativiteit en technologie kunnen mensen de wereld verbeteren, in alle opzichten. Daarom geeft Unc Inc de pioniers de middelen om die toekomst een realiteit te maken. Oftewel: digitale producten voor merken met een missie.

Services: Research, strategie, content, design, bouw

Cases:

Meer weten:

Grrr

Grrr presenteert zichzelf als ‘Creative Digital Agency voor Zinnige Zaken’. Oftewel: zaken die de wereld kan schoner, eerlijker en kleurrijker maken. Daarvoor combineren ze de kracht van branding & marketing met die van digitale innovatie. En: Grrr is een gecertificeerd B Corp. 

Services: Research, strategie, identity, digital marketing, campagnes, design, bouw

Cases:

Meer weten:

Todaytomorrow

Heb je een goed idee dat smeekt om gerealiseerd te worden? Todaytomorrow is een startup studio die jouw idee razendsnel vertaalt in high-quality apps en het opzetten van je startup.

Én: oprichter Niels Meijsen was het gedrag van bedrijven zoals Booking.com zo zat dat hij zelf hotelboekingsite is begonnen; eentje die wel respectvol omgaan met hotels en reizigers. Zijn crowdfunding campagne haalde binnen no-time het doel van 1 miljoen… en toen werd het zelf 2 miljoen. Dat belooft veel goeds!

Services: Startup ontwikkeling, app design, development

Cases:

Meer weten:

Digital Natives

Digital Natives is gespecialiseerd in digitale platforms. Ze helpen bedrijven digitaal te groeien en meer impact te maken. En met succes: Het door hun ontworpen donatieplatform Voordekunst haalde meer dan €28.800.000 op. Ik herhaal: 28,8 miljoen.

Services: Research, concept, design, bouw, hosting, onderhoud, trainingen

Cases:

Meer weten:

Bolster

Bolster maakt platforms en campagnes voor progressieve organisaties. Denk aan campagnesites voor petities en fondsenwerving, journalistieke platforms en complete organisatiewebsites. Extra interessant is hun eigen initiatief Wings: een plug-and-play platform waarin nonprofits binnen no-time een eigen web presence kunnen lanceren. Inclusief fondsenwervingsmodule!

Services: Online strategie, contentstrategie, campagnestrategie, design, bouw, trainingen

Cases

Meer weten:

Garage

Ontstaan uit de schoot van Essent timmert Garage nu hard aan de weg om een breder portfolio op te bouwen. Deze creatieven zijn stuk voor stuk uit het progressieve hout gesneden. Zo is zelfs de lunch 100% vegan. Dat zien we graag 🙂

Services: UX research, concept, design, bouw, design sprints

Cases

Meer weten:

Ink

Ink is een ontwerpstudio gericht op sociale impact. Ze creëren producten, systemen en diensten die het beste in mensen naar boven halen. Daarvoor combineren ze design, psychologie en ondernemerschap. En dat lijkt te werken – inmiddels hebben ze een portfolio waar je ‘u’ tegen zegt.

Services: Research, strategie, design, bouw, growth hacking

Cases:

Meer weten:

Het moet gezegd dat er ook veel betekenisvol werk komt vanuit digitale bureaus als Fabrique en Momkai. En dat is geweldig!

____

Ontbreekt er een bureau op deze lijst? Let me know!

Lees verder over bureaus in de categorieën Branding & communicatie, Strategische innovatie, Product design, Systems change, en Freelance collectieven.

Index

About