Progressieve bureaus van Nederland 2020, categorie: Systems change

Het gaat goed!

Steeds meer creatieve bureaus rechten hun rug en spreken hardop uit dat ze geen genoegen nemen met de wereld zoals die nu werkt. Zij kiezen ervoor hun skills inzetten om onze samenleving en ons gedrag duurzamer en socialer te maken: de vooruitgang.

De markt is nu nog klein, de opdrachtgevers vaak ook, en de opdrachten ook, maar alles wijst erop dat de vraag de komende jaren exponentieel zal toenemen. Good vibes dus ?

We moeten er natuurlijk voor zorgen dat opdrachtgevers én talent heel makkelijk hun weg te vinden naar deze duurzame bureaus. Daarom deze lijst van progressieve bureaus in Nederland anno 2020.

De lijst bestaat uit 6 categorieën:

  1. Digital
  2. Branding & communicatie
  3. Strategische innovatie
  4. Product design
  5. Systems change (deze lijst)
  6. Freelance collectieven

Op deze pagina: de categorie Systems change.

____

Categorie: Systems change

Onze realiteit is eindeloos complex en chaotisch. De gangbare manier waarop wij als mensen hiermee omgaan is: platslaan die hap. Inzoomen op één deel en de rest aan anderen overlaten. Maar niets bestaat in een vacuum. Dus als je een fundamentele verandering teweeg wilt brengen is het goed om te weten dat er hulp is! Systems thinkers hebben de kennis, mindset en middelen om om te gaan met complexe systemen.

Metabolic

Metabolic adviseert overheden, bedrijven en NGO’s hoe zich aan te passen aan de snel veranderende wereld. Tegelijkertijd ontwikkelen ze oplossingen die een dramatische draai kunnen geven aan hoe de economie functioneert. Ook zetten ze nieuwe ondernemingen op om deze oplossingen de broodnodige schaalbaarheid te geven.

Services: Consultancy, denktanks, ventures, software design, participatie

Cases:

Meer weten

Except

De projecten van Except bestrijken een groot gebied: gebouwen, strategie, beleid, publicaties, software en duurzaamheidsevaluaties. Daarnaast ontwikkelen ze zelfstandige investeringsprojecten die de grens van duurzame ontwikkeling verleggen.

Services: Onderzoek & analyse, Strategie, Ontwerp & ontwikkeling, Uitvoer & project management

Cases:

Meer weten:

____

Ontbreekt er een bureau op deze lijst? Let me know!

Lees verder over bureaus in de categorieën Digital, Branding & communicatie, Strategische innovatie, Product design en Freelance collectieven.

Index

About