Progressieve bureaus van Nederland 2020, categorie: Strategische innovatie

Het gaat goed!

Steeds meer creatieve bureaus rechten hun rug en spreken hardop uit dat ze geen genoegen nemen met de wereld zoals die nu werkt. Zij kiezen ervoor hun skills inzetten om onze samenleving en ons gedrag duurzamer en socialer te maken: de vooruitgang.

De markt is nu nog klein, de opdrachtgevers vaak ook, en de opdrachten ook, maar alles wijst erop dat de vraag de komende jaren exponentieel zal toenemen. Good vibes dus ?

We moeten er natuurlijk voor zorgen dat opdrachtgevers én talent heel makkelijk hun weg te vinden naar deze duurzame bureaus. Daarom deze lijst van progressieve bureaus in Nederland anno 2020.

De lijst bestaat uit 6 categorieën:

  1. Digital
  2. Branding & communicatie
  3. Strategische innovatie (deze lijst)
  4. Product design
  5. Systems change
  6. Freelance collectieven

Op deze pagina: de categorie Strategische innovatie.

____

Innovatie vindt plaats op alle niveaus van bedrijvigheid: in onze producten, in onze technologie, in onze marketing. En soms is er behoefte aan een rethink op strategisch niveau: waar moet het heel met ons (deel van het) bedrijf? Dan kun je een consultancy firm inhuren, maar die zijn over het algemeen getraind om alleen te denken in operational efficiency en andere shareholder benefits. Gelukkig zijn er ook een strategen die wél rekening houden met de samenleving – kijk maar.

Fronteer Strategy

Fronteer is een strategy firm die business ziet als een ‘force of good’. In plaats van het ijskoude consulting dat we van anderen kennen drijft Fronteer op empathie, inclusiviteit, positiviteit en samenwerking. Door middel van co-creation samen met externe experts versnellen zij de positieve impact van hun opdrachtgevers. En: Fronteer is een gecertificeerd B Corp!

Services: Verbinden met experts, co-creatie, visievorming, strategie, propositieontwikkeling

Cases:

Meer weten:

Reframing Studio

Reframing is een strategisch innovatiebureau dat bedrijven en andere soorten organisaties helpt om relevant te blijven in de wereld van morgen. Door op zoek te gaan naar toekomstige behoeften ontwikkelt Reframing Studio producten en diensten die waardevol zijn voor zowel gebruikers als de samenleving.

Services:

Cases:

Meer weten:

____

Ontbreekt er een bureau op deze lijst? Let me know!

Lees verder over bureaus in de categorieën Digital, Branding & communicatie, Product design, Systems change, en Freelance collectieven.

Index

About