Progressieve bureaus van Nederland 2020, categorie: Branding & communicatie

Het gaat goed!

Steeds meer creatieve bureaus rechten hun rug en spreken hardop uit dat ze geen genoegen nemen met de wereld zoals die nu werkt. Zij kiezen ervoor hun skills inzetten om onze samenleving en ons gedrag duurzamer en socialer te maken: de vooruitgang.

De markt is nu nog klein, de opdrachtgevers vaak ook, en de opdrachten ook, maar alles wijst erop dat de vraag de komende jaren exponentieel zal toenemen. Good vibes dus ?

We moeten er natuurlijk voor zorgen dat opdrachtgevers én talent heel makkelijk hun weg te vinden naar deze duurzame bureaus. Daarom deze lijst van progressieve bureaus in Nederland anno 2020.

De lijst bestaat uit 6 categorieën:

  1. Digital
  2. Branding & communicatie (deze lijst)
  3. Strategische innovatie
  4. Product design
  5. Systems change
  6. Freelance collectieven

Op deze pagina: de categorie Branding & communicatie.

___

Ver voordat de eerste impact-driven digital agencies er waren was er al vraag naar de communicatie over duurzaamheid. Greenwashing praktijken schuwend zetten onderstaande bureaus hun skills elke dag in om positieve keuzes in de samenleving tot stand te brengen.

The Terrace

The Terrace is het strategiebureau voor communicatie en duurzaamheid. Ze inspireren en activeren hun klanten om betere, betekenisvolle keuzes te maken en begeleiden hen om deze te bewerkstelligen. Dit doen ze middels duurzaamheidsstrategieën en -rapporten, branding, communicatie en stakeholder management.

Services: CSR strategie en implementatie, branding, communicatie, impact measurement & reporting, stakeholder management, trainingen

Cases:

Meer weten:

Dawn

Misschien wel het bekendste ‘duurzame’ reclamebureau Dawn is ervan overtuigd dat missiegedreven organisaties een positieve impact op de samenleving kunnen maken en tegelijkertijd hun business kunnen groeien. En daar stelt Dawn haar creativiteit graag voor beschikbaar. En: Dawn is een gecertificeerde B Corporation.

Services: Brand strategy, identity, campagnes

Cases:

Meer weten:

Heldergroen

Heldergroen represent Haarlem in dit lijstje. Al jarenlang timmeren ze dapper aan de weg, en hun portfolio is inmiddels een soort overzichtstentoonstelling van Nederlandse progressieve merken.

Services: Strategie, merkidentiteit, campagnes

Cases:

Meer weten:

Havas Lemz

“If you want to change the world, you need a business vision.” Da’s al en goed opening statement, toch? Havas Lemz is zo lekker bezig. Deze gecertificeerde B Corp blijft maar sterk werk uitpoepen.

Services: Strategy, branding, campagnes

Cases:

Meer weten:

Multitude

Designstudio Multitude maakt sterke merken van organisaties die geloven dat het beter kan. Of dat het beter moét – en dat verschil willen maken. Ze zien vormgeving als aanjager van de vooruitgang, en ze zien overal ‘verschilmakers’. Denk aan sociale ondernemingen, culturele instituten, tech-vernieuwers en onderwijsinnovatie. En ook Multitude is een B Corp. Nice!

Services: Branding, websites, animaties, campagnes

Cases:

Meer weten:

BKB Campagnebureau

Campagnebureau BKB vertelt verhalen. Vanuit hun kantoor in Amsterdam agenderen zij kwesties die ze belangrijk vinden. Van de vluchtelingenproblematiek tot gelijke kansen in het onderwijs, van duurzaam beleggen tot het belang van open data en van veteranen tot werkstress. Voor hun opdrachtgevers en op eigen initiatief.

Service: Onderzoek, strategie en boodschapontwikkeling, publiciteit en promotie, bijeenkomsten en grassrootscampagnes, online strategie, content.

Cases:

Meer weten:

Kindly Made

Wie kiest wordt gekozen, zei iemand me laatst. Dat hier waarheid in zit bewijst Kindly Made. Oprichter Timo is vegan, schrijft daar over, en met als gevolg dat Kindly Made meerdere vegan brands in het portfolio heeft.

Services: Brand strategy, print design editorial design, package design, digital design, social design, animation, copy, photography

Cases:

Meer weten:

Vandejong

Communicatie is het niet-zo geheime wapen van Vandejong in de strijd voor vooruitgang. Als je ze beziet zou je niet denken dat ze al 30 jaar bestaan; hun recent gelanceerde nieuwe website is bijvoorbeeld superfris.

Services: Brand development, Campaigns, Design sprints, Custom projects

Cases:

Meer weten:

Rainbow Collection

Van oorsprong een impactstrategieclub, is Rainbow Collection de afgelopen jaar steeds meer richting creative agency gaan bewegen. En met succes! Door voorbij de gangbare business en brandingmodellen te kijken ontwikkelen ze strategieën en designs die onze opinies en ons gedrag een positieve draai geven. En: Gecertificeerd B Corp!

Services: Impact strategy, branding, design, coaching

Cases:

Meer weten:

____

Ontbreekt er een bureau op deze lijst? Let me know!

Lees verder over bureaus in de categorieën Digital, Strategische innovatie, Product design, Systems change, en Freelance collectieven.

Index

About